Setmana de la Pedra Seca 2021: Jornada de reconstrucció dels marges de Lluçà 

Tàrrega amb el GEMA, la Soll i els Amics de l’Arquitectura Popular commemoren la «Setmana de la pedra seca» amb la restauració de varis murs de pedra a la finca de Lluçà, situada entre la Figuerosa i Altet, al terme municipal de Tàrrega.

El dissabte dia 20 de novembre se seguirà amb la tasca iniciada fa un any i mig, per restaurar els marges de pedra seca col·lapsats de Lluçà, a la finca gestionada amb finalitats mediambientals pel Grup d’Ecologia i de Medi Ambient de Tàrrega.

La recuperació i la preservació dels murs de pedra seca són vitals per al manteniment dels ecosistemes propis dels nostres secans, ja que a més d’evitar la erosió del sòl, fan la funció de retenen de l’aigua de la pluja i allotgen moltes espècies vegetals i animals bàsiques per la biodiversitat del nostre entorn natural.

La restauració s’ha realitzat íntegrament amb la participació de desenes de voluntàries, que durant moltes jornades han treballat desinteressadament en la preservació del medi ambient i del patrimoni rural.

https://www.collaboraxpaisatge.cat/events/jornada-de-reconstruccio-dels-marges-de-lluca/