El GEMA exigeix a Telefonica la retirada del sistema de barnilles anti-cigonyes a Tàrrega

El Grup d’Ecologia i de Medi Ambient de Tàrrega, exigeix a l’empresa Telefònica, la retirada immediata del sistema de barnilles que ha instal.lat a l’antena del l’edifici de la companyia a Tàrrega al carrer Comabruna, per impedir l’accès al seu niu de les cigonyes que l’havien construït. També demana a l’Ajuntament de Tàrrega que obligui a Telefònica a complir la llei que protegeix les cigonyes i en concret impedir l’accès al seu niu.

Avui dimarts dia 20 de febrer uns veïns de Tàrrega ens han alertat de la instal.lació del polèmic i agressiu sistema anti-cigonyes a l’edifici propietat de Telefònica de Tàrrega. Segons la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO/BirdLife), aquest és un sistema perillos per impedir la nidificació de cigonyes, i que ja ha provocat la mort de diverses cigonyes a les comarques de Lleida.
La cigonya és una espècie protegida i està prohibit matar-la, capturar-la o molestar-la. així com destruïr o deteriorrar els seus nius.
Salutacions.
Grup d’Ecologia i de Medi Ambient de Tàrrega
Xerrada del professor Jordi Recasens a la Biblioteca de Tàrrega el proppassat dia 15 de febrer.

A la fotografia feta la tarda del dia 27 de febrer en plena nevada s’observa com les cigonyes no poden accedir al seu niu pel sistema de Barniles instal.lat il.legalment per Telefònica.