Campanya STOP RESIDUS TÀRREGA

  • Una proposta de la Comissió Ciutadana per la “Campanya STOP residus” que integra esforços de diverses entitats i institucions amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el volum insostenible de residus que generem mitjançant nombroses activitats participatives i lúdiques del 21 de maig al 5 de juny.
  • La ciutat de Tàrrega serà la protagonista de la nova campanya ecologista i mediambiental que té com a objectiu principal la reducció de la generació de residus.

Es tracta d’una iniciativa que agrupa esforços de les entitats GEMA, Greenpeace, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta, La Soll, Cartaes, Circuit Urgellenc, Ajuntament de Tàrrega, Urgell Net SA, Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans de l’Urgell i el Consell Comarcal de l’Urgell, amb la intenció de conscienciar la ciutadania sobre temes relacionats amb els residus i tot el que té a veure amb la contaminació del nostre entorn. Per tercer any consecutiu, la comissió organitza una nova campanya de conscienciació que fa dos anys es va centrar en la reducció de la presència de plàstics d’un sol ús.

Com a novetat, enguany, la campanya atendrà els dubtes que plantegi la ciutadania. En aquest sentit, Foment Tàrrega, instal.larà uns panells on els ciutadans i ciutadanes podran plantejar els seus dubtes que més tard, personal tècnic local, expert en residus, resoldran públicament en una taula debat.

El programa d’activitats a favor de la preservació del medi inclou també, la presentació del projecte del Pla de Lluçà, a  càrrec de Bernat Azcona i Raül Jimenez, una conferència sobre el “residu zero a casa” i un taller sobre la tècnica Furoshiki: l’art d’embolicar amb roba, a càrrec d’Esther Peñarubia, i una jornada sobre com reutilitzar a càrrec de Cartaes, entre altres.

A banda, la campanya també emetrà missatges per evitar el malbarament alimentari. En aquest sentit, Daniel Colilles, ens explicarà a través del programa de “Boca en Boca” de ràdio Tàrrega com podem evitar-lo.

Pel que a la contaminació de l’entorn, es durà a terme una inspecció del riu Ondara, inclosa al Projecte Rius, iniciativa de l’Associació Hàbitats que conjuntament amb el GEMA treballen per mantenir la qualitat dels hàbitats als rius i les rieres.

Tanmateix l’acte de major projecció es preveu pel dia 5 de juny, Dia del Medi Ambient, amb l’organització de la macrobatuda de residus per zones periurbanes de Tàrrega i el dinar ecosostenible.

Aquest programa d’activitats en favor de la preservació del medi ambient i la sostenibilitat es desenvoluparà del 21 de maig al 5 de juny cercant la participació de tot el teixit associatiu, la comunitat educativa i la ciutadania que podrà inscriure-s’hi mitjançant el següent enllaç: https://bit.ly/stopresidus

Campanya STOP RESIDUS TÀRREGA
Programa STOP RESIDUS TÀRREGA