Tàrrega impulsa una campanya de sensibilització per reduir el consum de plàstics d’un sol ús

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), entitats de Tàrrega, l’Ajuntament de la ciutat, el Consell Comarcal de l’Urgell i Greenpeace, capitanejats per GEMA, posaran en marxa el proper dimecres una campanya de sensibilització per reduir el consum de plàstics d’un sol ús. El president de GEMA, Jaume Ramon, ha explicat que l’objectiu és que «la ciutadania prengui com a hàbit i costum fer servir bosses reutilitzables», motiu pel qual en la campanya participa també Foment Tàrrega, per conscienciar els seus clients sota el lema Agafa la bossa. Porta’m amb tu!

La campanya, de caràcter transversal, constarà d’una desena d’activitats de conscienciació per a un públic de diferents edats. La primera proposta serà la plantada d’una dotzena d’arbres el dia 5 al pati de l’escola Àngel Guimerà. El dia 8 tindrà lloc una visita guiada a l’abocador comarcal de la mà del Consell de l’Urgell; el dia 9, taller de ioga en un espai de Granyena organitzat per Espais Naturals de Ponent, i el dia 13, xerrada de Jordi Bigues de Greenpeace. La jornada central de la campanya se celebrarà el dissabte 15 de juny a la plaça de les Nacions i comptarà amb un plogging de la mà del Club d’Atletisme 100×100 Fondistes, iniciativa que combina l’activitat esportiva de córrer amb l’activitat cívica de recollir escombraries; una macrobatuda per Tàrrega amb l’Agrupament Escolta, dos tallers de manualitats, un vermut popular i una activitat de conscienciació en la qual els participants donaran consells per reduir el consum de plàstics.

La campanya compta també amb un vídeo editat per La Soll, que es difondrà per les xarxes socials i es projectarà a les sales de cinema de Circuit Urgellenc.

La campanya està organitzada per GEMA, l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell, Foment Tàrrega, Greenpeace, Circuit Urgellenc, La Soll i l’Agrupament Escolta de Tàrrega.

Font: Comarques